Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?

Nä det är det verkligen inte!
IDAG ÄR DET WILMERS FÖDELSEDAG!!!!!!4 år!!

Väldigt glad!!

Vecka 34!

Så här skriver dom på Familjeliv om v.34 som vi befinner oss i några dagar till:

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
....................................................................................................................................................................
Visst är det så att det börjar närma sig slutet, men det känns som att tiden släpar sig vääääldigt sakta framåt. Jag känner mig tung och min kropp orkar ingenting! Det ska bli väldigt skönt att få tillbaka sig själv snart! Iaf får jag ju det delvis snart! :)
Jag har ganska mycket sammandragningar, starka sådana... Det känns verkligen precis som det står, magen blir hård som en sten och så blir det svårt att andas! Jag sitter här och pustar och stånkar dagarna igenom ;) Blir anfådd utav att göra ingenting...
Dock ligger vår lilla bebis i tvärläge, får se om hon vill vända sig rätt eller om det blir så att dom får plocka ut henne! Inte konstigt att magen ser bred ut när hon ligger på det sättet! *s* Jag kan ju få skylla på det iaf!
BB-väskan är delvis packad, känns bra eftersom vi ju redan har fått åka in ett par gånger! Har kommit på att det är rätt bra om det finns en väska packad till Wilmer också, eftersom han troligtvis också kommer att få dra iväg när vi ska! Sist sprang vi ju runt här mitt i natten och letade grejer...
Sen är det ju lite här hemma som ska fixas innan den lilla kan komma hem! En säng till exempel! Skötbordet ska hämtas, det ska vi få låna av vänner! Vagnen ska hämtas på Nisses, bilstol måste vi fixa! Hm... vet inte om det är nåt mer! Kläderna är tvättade :)
Ah.. måste se till att batteriet till kameran är laddat! Mycket viktigt!!!
Jag får fundera vidare! :) Några andra tips? Något som ni saknat på förlossningen? Eller tiden efter?
Jag minns ju knappt hur det var förra gången!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen, lika bra att göra det i god tid innan jag måste göra åt annat, eftersom jag blir helt slut efteråt!? Sen efter lunch ska vi åka iväg en sväng, Wilmer ska till morfar och Oskar och jag ska på bio! :)
Känns som en trevlig fredag!!
Sen får vi se om Ingrid kommer... Wilmer sa i morse att hon kommer idag eftersom hon har så tråkigt inne i magen! Undra vem som tycker att det är mest tråkigt att hon ligger där?! ;)

Välkommen "Jonny"!!!

I natt tittade Marie och Villes lille "Jonny" ut!!
Stort grattis!!!

Jag och Ingrid!

Magen idag!

En lördag på Andy´s!

Igår var vi på Andy´s lekland i Kristianstad tillsammans med
Ville, Marie och Emilia!
Lyckan var stor hos vår lille Wilmer när han såg att vi svängde in på parkeringen!
"Andy´s Andy´Andy´s!!!!" hördes från baksätet från en kille med stort leende!!
Härligt!!
Senare sa han att det är det bästa som finns!
Tänk att det behövs så lite... Underbart!
Marie och Ville väntar ju också bebis... på tisdag...
Så vi satt och var beredda hela tiden ;)
Tittar man på bilderna så ser det ju dock ut som att min bebis ska komma först!
*s*Söta ungar!! :)
Julafton!
Vi började med en bilresa upp till farmor i Nyköping! Frukosten hade vi packat med oss så vi stannade längs vägen och åt i bilen! Så klart blev det lite julklappsutdelning också! :)
Jag fick en bok som jag önskat mig, Oskar fick biobesök av Wilmer och Wilmer fick en godismaskin! Eller vad man ska säga... :)

Det var ganska kallt och vintrigt ute! Perfekt julväder :)

När vi kom till farmor blev det fika, och sen knackade det på dörren!!? Det var Tomten som kom!! :)

Tomten hade med sig paket till oss allihop!
Värst vad snälla vi varit :)
När Tomten gett sig av för att hälsa på alla andra barn så gick alla utom jag ut på pulkapromenad! Jag stannade i soffan med Andreas Carlsson! Eller iaf med hans bok! Skönt med lite vila!
Wilmer fick åka pulka med Emil! Det gillades!! :)
Lagom till Kalle Ankas Jul började så kom de hem med rosiga kinder! Då dukade vi fram lite mer fika :)
Massa gott julgodis och glögg och sånt som hör till!!
Julklapparna under granen lockade ju den lille en del, så innan vi skulle äta mat delade vi ut dom! Massor med fint fick vi allihop! Wilmer hjälpte farmor att dela ut! Jag fick väldigt fina saker, bland annat en "gryta" som Wilmer själv bestämt att han ville ge mig! :) En precis sån som jag ville ha! Den är en fröjd att laga mat i!! Synd bara att jag inte har ett kök att matcha med... men det kanske kommer!!?
Wilmer fick en mikrofon av mig! Den användes direkt!! :)
Wilmer är helt fantastisk på att sjunga!! Här hemma sätter han sina låtar på repeat tills han kan dom och sen är det skönsång hela dagarna!! :) Underbart!! Han har ett minne som få!
Radiomusik funkar också, Lady Gaga är en favorit!
Och "Hajjö"-låten *s* Det vet ni vilken det är va??! Det får nästan bli ett pris till den som gissar rätt!! Oskar får inte tävla...
Lite mat och luftmadrassprojekt blev det också innan dagen tog slut!
En väldigt trevlig och mysig jul hade vi!!
En vit dessutom!!! Hör inte till vanligheterna annars!
Tusen tack alla inblandade!!
Avslutar med en bild från födelsedagsfikat som vi hade dagen efter!
Där kan man prata om boll!! *s*

Magen på Nyår!

Rund som en boll?
Vem då??
Inte jag väl....
;)
Bara 8 veckor kvar....

RSS 2.0